Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω  

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

καρύκευμα, άρτυμα, υγρή σάλτσα

         
condiment

         

Ερμηνεία:

Φυσική ή συνθετική ουσία που χρησιμοποιείται ως βελτιωτικό της γεύσης και που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συντηρητικό τροφής.



Ετυμολογία:



Βιβλιογραφική Τεκμηρίωση:

Effect of the bacterial community on the volatile flavour profile of a Chinese fermented condiment - Red sour soup - During fermentation.Lin LJ, Zeng J, Tian QM, Ding XQ, Zhang XY, Gao XY.Food Res Int. 2022 May;155:111059. 

The essential oil of the condiment species Clinopodium thymifolium (Scop.) Kuntze: new natural products and seasonal variation. Dekić M, Radulović N, Antonijević M, Dekić D, Ličina B.J Sci Food Agric. 2022 Apr;102(6):2437-2444.

Simultaneous determination of eight biogenic amines in the traditional Chinese condiment Pixian Douban using UHPLC-MS/MS. Huang Y, Song Y, Chen F, Jiang Z, Che Z, Yang X, Chen X.Food Chem. 2021 Aug 15;353:129423. 

 



Συνώνυμα:







© Δρ. Δημήτριος Ν. Γκέλης, Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος,
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών


Άλλες λέξεις στην κατηγορία Διατροφολογία: